top of page
  • CTAO news team

Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αραδίππου Ανδρέα Ζωνιά


Ανδρέας Ζωνιάς και Δήμος Αντωνίου


Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου κάνοντας πράξη τις εξαγγελίες του σχετικά με τον ανοικτό διάλογο με τους υποψηφίους στις επικείμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνάντησε τον υποψήφιο Δήμαρχο Αραδίππου κύριο Ανδρέα Ζωνιά.

 

Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση δεν περιορίστηκε στα προβλήματα των ηλικιωμένων, αλλά και σε εφαρμόσιμες πρακτικές για ενεργοποίηση τους ώστε να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνία και οικονομία του Δήμου Αραδίππου. Ο κύριος Ζωνιάς άκουσε με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις του Παρατηρητηρίου όσον αφορά θέματα πρόληψης, ενεργοποίησης ηλικιωμένων, κοινωνικής επανένταξης ηλικιωμένων χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, δημιουργία φιλικών προς τους ηλικιωμένους Δήμων, αναχαίτιση του ηλικιακού ρατσισμού, ασημένια οικονομία και αρκετά άλλα. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Δήμος Αντωνίου, ενημέρωσε τον κ. Ζωνιά για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Mentoring Across Borders και Remcread στα οποία ο οργανισμός είναι εταίρος και που θα συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται για ενεργό, υγιή και αξιοπρεπή γήρανση καθώς και στην κοινωνική ένταξη και εκπαίδευση γυναικών προσφύγων και μεταναστριών.

 

Ο κύριος Ζωνιάς ανέπτυξε τις ιδέες του για τους ηλικιωμένους του Δήμου Αραδίππου, στην αναγνώριση της προσφοράς τους στην κοινωνία και οικονομία της Κύπρου, σε στοχευμένα προγράμματα που θα μπορούσαν να γίνουν, σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο, για ενεργοποίηση και κοινωνικοποίηση τους, καθώς και στην ανάγκη να γίνει η Αραδίππου ένας φιλικά ηλικιακά Δήμος.

bottom of page