top of page

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων



Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, γιατί στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Η συμβολή των ηλικιωμένων στη σύγχρονη κοινωνία μπορεί να εξασφαλισθεί μόνον εάν οι ηλικιωμένοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής. Ως Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου, καλούμε την κοινωνία να αγκαλιάσει την Τρίτη Ηλικία και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για την εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους ηλικιωμένους του τόπου μας.

bottom of page