top of page
  • CTAO news team

Το Παρατηρητήριο επίσημα μέλος του Ευρωπαϊκού οργανισμού CESES


CESES members

 

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο, εξασφαλίζοντας την ιδιότητα του μέλους στην Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών Εμπειρογνωμόνων Μεγαλύτερης Ηλικίας (Confederation ofEuropean Senior Expert Services - CESES) με έδρα τις Βρυξέλλες. Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου στις Βρυξέλλες, αναδεικνύοντας την αναγνώριση της δέσμευσης του Παρατηρητηρίου για την προώθηση της ευημερίας και της ενδυνάμωσης των ηλικιωμένων στην Κύπρο.

 

Τα μέλη του CESE διαθέτουν ένα τεράστιο δυναμικό εθελοντών εμπειρογνωμόνων και στελεχών, που είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί είτε έχουν πάρει κάποια άδεια από την εργασία τους, για να αξιοποιήσουν την εμπειρογνωμοσύνη τους προσφέροντας στην κοινωνία και στην οικονομία.  Η ιδιότητα του μέλους στην CESSανοίγει νέους δρόμους για το Παρατηρητήριο ώστε να συνεργαστεί με ένα ευρύτερο δίκτυο εμπειρογνωμόνων, να μοιραστεί καλές πρακτικές και να συμβάλει σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για ενεργοποίηση τους στην κοινωνία και οικονομία της χώρας.

 

Η έγκριση της ιδιότητας μέλους του Παρατηρητηρίου υπογραμμίζει την αξιοπιστία και την εμπειρογνωμοσύνη του στην αντιμετώπιση των μοναδικών προκλήσεων και ευκαιριών που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι στην Κύπρο. Καθιερωμένο ως υποστηρικτής των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ηλικιωμένων, το Παρατηρητήριο υποστηρίζει σταθερά πολιτικές και προγράμματα που προωθούν την ενεργό γήρανση, την κοινωνική ένταξη και τη δια βίου μάθηση.

 

Σχολιάζοντας αυτό το σημαντικό επίτευγμα, ο Δήμος Αντωνίου, Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Κύπρου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τον ενθουσιασμό του, δηλώνοντας: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που εντασσόμαστε στη CESES, ένα εξαιρετικό δίκτυο που έχει δεσμευτεί να προάγει την ενεργοποίηση των ηλικιωμένων σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η ιδιότητα μέλους σηματοδοτεί την αναγνώριση των προσπαθειών μας και θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε την αποστολή μας για την ενδυνάμωση των ηλικιωμένων ατόμων στην Κύπρο".

 

Η ένταξη του Παρατηρητηρίου στο CESS έχει τεράστια σημασία για την Κύπρο. Με ένα αυξανόμενο ποσοστό ηλικιωμένων στη χώρα, υπάρχει αδήριτη ανάγκη για ολοκληρωμένα συστήματα υποστήριξης και πρωτοβουλίες προσαρμοσμένες στις εξελισσόμενες ανάγκες τους. Η ιδιότητα μέλους στο CESS παρέχει στο Παρατηρητήριο πρόσβαση σε πόρους, ευκαιρίες ανταλλαγής γνώσεων και συνεργατικά έργα που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών και των προγραμμάτων που προσφέρονται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στην Κύπρο.

 

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην πορεία της Κύπρου προς τη δημιουργία μιας φιλικής προς την ηλικία κοινωνίας, όπου οι ηλικιωμένοι μπορούν να ζήσουν μια ικανοποιητική και ενεργή ζωή. Αξιοποιώντας την εμπειρογνωμοσύνη και τα δίκτυα που είναι διαθέσιμα μέσω του CESES, το Παρατηρητήριο συμβάλει ουσιαστικά στην οικοδόμηση ενός πιο περιεκτικού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τους ηλικιωμένους της Κύπρου.

 

bottom of page