top of page

Μητρώο Διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Flags outside the European Parliament

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι ο Οργανισμός μας έχει επισήμως εγκριθεί και καταχωρηθεί στο Μητρώο Διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό αναδεικνύει τη στενή συνεργασία και τη διαφανή διαλογική διαδικασία που εφαρμόζουν τα κύρια θεσμικά όργανα της ΕΕ - το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - στις σχέσεις τους με εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων και την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών.


Τα θεσμικά αυτά όργανα διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση μιας διαδικασίας που είναι διαφανής και δεοντολογικά άρτια. Το Μητρώο δημιουργήθηκε για την καταχώριση των εκπροσώπων συμφερόντων και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν με στόχο να επηρεάσουν τη διαμόρφωση ή την εφαρμογή της πολιτικής ή της νομοθεσίας ή τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.


Ο Οργανισμός μας λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια από τη μέρα της ίδρυσης μας και η καταχώρηση μας στο Μητρώο Διαφάνειας, διασφαλίζει ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με ειλικρίνεια και τιμιότητα σε όλες τις δραστηριότητες και συναλλαγές μας, στη βάση του κώδικα δεοντολογίας της ΕΕ.

bottom of page