top of page

Ευρωπαϊκό Πολιτικό Συνέδριο για την Ενεργό, Υγιή και Αξιοπρεπή Γήρανση


ευρωπαϊκό συνέδριο για τη γήρανση

Tο Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας συνδιοργανώνει με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και σε συνεργασία με την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ευρωπαϊκό Πολιτικό Συνέδριο για την Ενεργό, Υγιή και Αξιοπρεπή Γήρανση στις 8 Δεκεμβρίου 2023 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η θεματολογία του συνεδρίου καλύπτει όλες τις πτυχές της γήρανσης, όπως θέματα υγείας, πρόληψης και φροντίδας, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ηλικιακού ρατσισμού, φιλικές ηλικιακά πόλεις, κοινωνικής ένταξης, ασημένιας οικονομίας και ασημένιου τουρισμού και πολλά άλλα.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή και η συμβολή φορέων και οργανώσεων στο συνέδριο είναι σημαντική, γιατί θα συζητηθούν πολιτικές και καλές πρακτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και που θα δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που μεγαλώνουν να προσφέρουν στην κοινωνία, στους νέους και στην οικονομία του τόπου.


Για εγγραφή στο συνέδριο σας επισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.ctaobservatory.org/active-ageing-project. Σας παρακαλούμε σημειώστε ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα γίνει αυστηρή προτεραιοποίηση ώστε στο συνέδριο να λάβουν μέρος φορείς και οργανισμοί που έχουν άμεση σχέση με τα θέματα της γήρανσης και η οργανωτική επιτροπή δύναται να αποδεχθεί ή να απορρίψει την εγγραφή σας.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Ελληνική και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από/σε Αγγλικά.




bottom of page