top of page

Συνάντηση με Αρχηγό Αστυνομίας

  • 12 Οκτ 2017
  • διαβάστηκε 1 λεπτά


Αστυνομία Κύπρου

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Ιδρύματος μας είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου στις 10 Οκτωβρίου, 2017 με θέμα την Κακοποίηση και Κακομεταχείριση Ηλικιωμένων. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πρόθεση δημιουργίας Υπηρεσίας Καταγγελιών για Κακοποίηση Ηλικιωμένων από το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου και οι τρόποι συνεργασίας με την Αστυνομία Κύπρου, με ύψιστη προτεραιότητα την προστασία των θυμάτων αλλά και την παραδειγματική τιμωρία σε όσους προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις.

Ο κ. Χρυσοστόμου αφού συνεχάρη το Παρατηρητήριο για αυτή την πρωτοβουλία, τόνισε ότι η Αστυνομία Κύπρου θα στηρίξει τις προσπάθειες του Παρατηρητηρίου προς αυτή την κατεύθυνση και θεωρεί ότι η συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας θα μπορέσει να φέρει στο φως υποθέσεις κακοποίησης που δεν καταγγέλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες με όλα τα γνωστά αποτελέσματα.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση, η εκπαίδευση των Κοινοτικών Αστυνομικών από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Παρατηρητηρίου, σε θέματα κακομεταχείρισης, κακοποίησης και παραμέλησης ηλικιωμένων.

Comments


CTAO-GR-logo-400x321.png
Μέλος σε τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς
AGE_Primary Logo-TAGLINE_color.png
Φορέας-Τρίτης-Ηλικίας.png
PSE TRANSPARENT.png
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn

Copyright © 2015-2024 Cyprus Third Age Observatory. All rights reserved.

Internet privacy policy - Legal Disclaimer

Design and development courtesy of

DNA Marketing Consultants

CESES_edited.png
Cyprus Republic white.png

Υπό την Υψηλή Προστασία
της Πρώτης Κυρίας

bottom of page