top of page

Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη!

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου εκφράζει την ανησυχία του για τα καθημερινά κρούσματα του Covid-19. Παρόλο που τα rapid test αντιγόνου γίνονται κατά χιλιάδες με μειωμένο ποσοστό θετικότητας, ο ιός δεν παύει να υπάρχει στην κοινότητα. Υπάρχει η ψευδαίσθηση σε αρκετούς ότι με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων κάπου τα πράγματα έχουν τελειώσει και ότι πρέπει να επιστρέψουν όλα στην κανονικότητα άμεσα. Κάτι τέτοιο δυστυχώς όμως δεν ισχύει. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες που δεν δίνουν πλέον τη σημασία που αρμόζει στα ισχύοντα μέτρα, θέτει σε κίνδυνο όλους αυτούς που εδώ και αρκετούς μήνες ζουν τον δικό τους Γολγοθά, κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους, αποκλεισμένοι από συγγενείς και φίλους.


Το Παρατηρητήριο καλεί τους πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα ατομικής υγιεινής ώστε να μην ζήσουμε τις καταστάσεις που βιώσαμε μετά το καλοκαίρι και τις καταστάσεις που βιώνει η Ελλάδα αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη τη δεδομένη περίοδο. Χρειάζεται με κάθε τρόπο να αποφύγουμε ένα τρίτο κατ’οικον περιορισμό. Οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας δεν θα μπορέσουν να αντέξουν ένα παρατεταμένο lockdown, μένοντας αδρανείς και απομονωμένοι στα σπίτια τους. Αρκετές χιλιάδες ήδη αντιμετωπίζουν τις σοβαρότατες επιπτώσεις της αδράνειας και της απομόνωσης στην υγεία τους, ενώ οι επιχειρήσεις μετρούν τις πληγές τους λόγω της απερισκεψίας μιας μερίδας του πληθυσμού.


Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και θέλει να επισημάνει πόσο σοβαρή είναι ήδη η κατάσταση. Από την αρχή της πανδημίας μετράμε 220 νεκρούς. Είναι εξαιρετικής σημασίας η προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για να μη θρηνήσουμε άλλους συνανθρώπους μας και αυτό θα γίνει εφικτό μόνο με την ευλαβική τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

bottom of page