top of page

Καθοδήγηση νέων πέρα από τα σύνορα


Καθοδήγηση νέων πέρα από τα σύνορα
Το έργο MAB (Mentoring Across Borders) θα οργανώσει και θα εκπαιδεύσει καταξιωμένους επαγγελματίες ενήλικες ηλικίας 50+ ως μέντορες. Αυτοί οι εθελοντές θα βοηθήσουν τους νεότερους, ηλικίας 18-30 ετών (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κινδυνεύουν να περιθωριοποιηθούν), να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.‍

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο θα διαρκέσει δύο χρόνια και θα δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα βοηθήσει στην αντιστοίχιση μεντόρων και καθοδηγούμενων. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα λειτουργήσει ως κέντρο αντιστοίχισης γνώσεων και εμπειριών των μεντόρων με τις ανάγκες των καθοδηγουμένων. Με την εγγραφή τους οι νεαρότεροι θα μπορούν να βρουν καθοδήγηση στους τομείς του ενδιαφέροντος τους, επιλέγοντας έναν μέντορα με τις ανάλογες εμπειρίες και γνώσεις.

Τους πρώτους μήνες του έργου, εργαστήκαμε για να θέσουμε τις βάσεις για το έργο:

  1. Καθορίσαμε τη μεθοδολογία βάσει της οποίας θα λειτουργεί το πρόγραμμα καθοδήγησης και τους ρόλους των κόμβων καθοδήγησης, των μεντόρων και των εκπαιδευόμενων. Πληροφοριακά, οι κόμβοι καθοδήγησης που θα δημιουργηθούν σε εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, θα έχουν ως στόχο την εκπαίδευση των μεντόρων και την αντιστοίχιση τους με τους καθοδηγούμενους.

  2. Αναπτύξαμε τη διαδικτυακή πλατφόρμα καθοδήγησης, όπου οι μέντορες και οι καθοδηγούμενοι θα μπορούν να αντιστοιχίσουν τις γνώσεις, εμπειρίες και ανάγκες τους, τόσο στη χώρα διαμονής τους όσο και εκτός των συνόρων της.

  3. Θέσαμε μηχανισμό για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα αποτελέσματα του έργου θα είναι υψηλής ποιότητας.

  4. Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα, τα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το διαφημιστικό υλικό για τη διάδοση του έργου.

Μπορείτε να διαβάσετε για τις δραστηριότητες του έργου, ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο:


bottom of page